Site Map Facebook Twitter Youtube Instagram VKontakte Odnoklassniki

AGENDA

1.Opening ceremony, greeting of the participants

Opening remarks by the chief of the engineer troops of the Russian Federation Armed Forces

Opening speech of guests (delegatbions)

1. Presentation of the agenda

2. Preliminarymeetings

Meeting 1:

Organization of demining in the Russian Federation, the roles and tasks of the federal executiveauthorities, the order of preparation of experts in the International Mine Action Center of the Armed Forces, the requirements for training and licensing organizations in accordance with international standards, the provision of assistance to persons injured by mines.

1.Russia

2.Russia

3.Russia

  1. Geneva International Centre for Humanitarian Demining
  2. International Committee of the Red Cross

Meeting 2:

Theory and practice of specialists training for Humanitarian Demining: tasks, requirements for specialists, the theory of the creation of a national authority for Humanitarian Demining

1.China

2.Russia

3.Russia (non governmental organization)

4.Russia (non governmental organization)

5.Russia

Meeting 3:

Theory and practice of specialists training in sphere of counter improvised explosive devices activity (IEDs): features tasks, the requirements for skilled analysis of the application of the IED, the new types of IEDs, IED disposal methods.

1.India

2.Russia

3.Russia

4.Russia

Meeting 4:

Discussion of neutralizing air bombs and mines, the national experience, particularly tasks.

1.Vietnam

2.Rusia

3.Other countries

2.Other discussion topics

1.Belarus

2.Azerbaijan

3.Tajikistan

3. Concluding remarks

DEMINING AND COUNTER IMPROVISED EXPLOSIVE DEVICE

CONFERENCE

MOSCOW, RUSSIA 29 June to 1 July 2015

PROVISIONAL AGENDA

Date

Time

Content

Chairman

Venue

28 June
sun.

AM/PM

Reception

12:00-20:00

20.00-21.00

Delegation arrive, registration

Welcoming reception, supper

Cultural center of the AF


29 June,

mon.

09:00-9:35

Opening ceremony

1. Opening speach

2. Introduction of the delegations

3.

Group photo

Cultural center of the AF

9:35-10:45

Conference 1

Cultural center of the AF

10:45-11:00

Brake

Cultural center of the AF

11:00-12:25

Conference 2

Cultural center of the AF

12:25-12:40

Brake

Cultural center of the AF

12:40-13:50

Conference 3

Cultural center of the AF

13:50-15:10

Brake

Cultural center of the AF

15:10-16:15

Conference 4

Cultural center of the AF

16:15-16:25

Closingremarks

Cultural center of the AF

16:25-16:30

Agendaforthenextday

Cultural center of the AF

19:00-20:00

Dinner


30 June, thu.

09:00-10:00

Transportation to the International Mine Action center of the AF of the RF (Nahabino)

10:00-

10.30

Conducted tour of the International Mine Action center of the AF of the RF (Nahabino)

Nahabino,Moscowregion

10:30-11:30

Demonstration of the search equipment, individual protective equipment of the federal agencies of executive authorities

Nahabino,
Moscowregion

11:30-

11.45

Brake

11:45-12:15

Transportation to the International Mine Action center of the AF of the RF (Inzhenerniy-1)

Inzhenerniy -1, Moscowregion

12:15-14:00

Demonstration of the searchequipment, individual protective equipment of the engineering troops

Inzhenerniy -1, Moscowregion.

14.00-

15.30

Brake

Inzhenerniy -1, Moscowregion

15.30-16.00

Mine detection dogs service demonstration

Inzhenerniy -1, Moscowregion

16.00-

16.30

Exchangeofsouveners

Inzhenerniy -1, Moscowregion

16.30-

16.40

Closingremarks

Inzhenerniy -1, Moscowregion

16.40-

17.00

Transportation to thecanteen room

Inzhenerniy -1, Moscowregion

17.00-

19.00

Official supper on behalf of the Chief of Engineering troops

Inzhenerniy -1, Moscowregion

1 July, wend.

9.00-

13.00

Cultural programme

According to separate plan

13.00-

14.00

Supper

14.00

Participants departure

DEMINING AND COUNTER IMPROVISED EXPLOSIVE DEVICE

CONFERENCE

MOSCOW, RUSSIA 29 June to 1 July 2015

ADMINISTRATIVE CLASSIFICATION

1. General Information

The Ministry of Defence of the Russian Federation will organize a meeting of experts of federal executive authorities and international experts in humanitarian demining and counter improvised explosive devices, which will be held in Moscow, Russia from June 29 to July 1, 2015.

2. Participants

The country which received a formal invitation and send 2 or 3 representatives.

3. Language

Official language- English (Russian)

4. Costs

The Committee assumes the costs of organizing meetings, conferences, meals and accommodation during the event. Participants assume all other expenses associated with personal transportation and airline tickets

5.Registration

All participants are required to send us the appropriate registration form before May 20, 2015 (desirable by e-mail)

Email: mpc@mil.ru

Fax: + 8 499-157-80-06

Fax: + 8 495-566-27-18

6. Place

The conference will be:

Theoretically part will be held in the territory of the Cultural Center of the Armed Forces of the Russian Federation in Moscow, Suvorov Square House

the practical part will be held in the International Mine Action Center of the Armed Forces of the Russian Federation inNakhabino and Inzhenerniy - 1, Moscow region.

Contact details:

Moscow Region., Krasnogorsk district, urban settlement Nakhabino Street. 300 years of engineering troops, 1.

Contact details: Oleg Kryzhanovskiy — e-mail ypr.mpc@mil.ru, tel./Fax:8 495-566-27-18
(Pavel Barsukov — e-mail: barsukov10@mail.ru 8 925 076 50 88)

7. Accommodation

The participants in the conference will be accomodated in a modern business-hotel AZIMUT Moscow Olympic Hotel 4, at the centre of Moscow, close to the picturesque Ekaterininski park.

All participants must submit all the necessary data on the placement questions no later than Wednesday 20 May 2015 by fax or mail.

Arrival at the hotel - morning, 28 June 2015, departure - afternoon, 1 July 2015 (you can stay at the hotel till 23:00 on 1st July 2015). All the expenses made by the participants during their stay at the hotel on the 2nd July 2015 are to be paid by the sending party.

8. Transportation from airport to hotel.

The Committee will provide the necessary transport for conveyance of the participants from the airport or train station. Participants choose the necessary way to move or secure the personal transport.

9.Dress Code

Military uniforms for officers, suit for civilians, casual wear for the other participants.

10. The presentation deadline declaration

Participants have the opportunity to send their documents or presentationsbeforehand to the committee before June 15, 2015. Notify advance to the organizing committee of the need for a computer, video recorders, CDs and other media. The presentation should not exceed 15 minutes.

11. Weather

In late June, early July temperature in Moscow is 20-25 degrees. Time zone is +3 h.

12. Exchange rate

1 $ - 52 rubles

13. Contact information

International Mine Action Center of the Armed Forces of the Russian Federation, Russian Federation

Email: ypr.mpc@mil.ru, Email: mpc@mil.ru Fax: 8 495-566-27-18

For more information, see the International Mine Action Center of the Armed Forces of the Russian Federation found on the official website of the Ministry of Defense of the Russian Federation: mil.ru/mpc.htm (in Russian), eng.mil.ru/en/mpc.htm
(in English).

Annex

MAP

DEMINING AND COUNTER IMPROVISED EXPLOSIVE DEVICE

CONFERENCE

MOSCOW, RUSSIA 29 June to 1 July 2015

TENTATIVE PLAN OF THE AGENDA

Plan

Time

Responsible executive for conductible event

1

2

3

28June 2015 г.

Delegation's arrival, registration of the participants

from 12.00 to 20.00

(in the hotel hall)

Representative of International
Mine Action center of the AF of the RF

Participants of the conference

Supper

20.00 – 21.00

(1 час)

Representative of the CEO AF, RF, IMAC AF RF.

Istage. 29 June 2015 г.

Theoretical part

Breakfast

7.30 – 8.30

(1 h.)

Representative of the CEO AF, RF, IMAC AF RF.

Transfer to the venue of the conference

8.30 – 9.00

(30 min)

Representative of the CEO AF, RF

Opening ceremony

Welcome speech of the Chief of Engineers troops

09.00 – 09.05

(5min)

Chie fof Engineers troops

Delegation’s representation

Agenda reduction

09.05–09.20

(15min)

Conference participants

Chief of the department CEO AF RF

Group photo

09.20–09.35

(15min)

Representatives of the IMAC AF RF

Conference № 1 (common information)

Report: demining activity organization in the Russian Federation, the distribution of tasks to search and diffusion (disposal) of explosive ordinance between the federal authorities of executive power the within and outside the Russian Federation, standard maintenance of demining tasks

09.35–09.45

(10min)

Chief of the department CEO AF RF

Report: the training of specialist in the IMAC of the AF of RFthe main causes and training programs for the training for foreign specialists.

09.45–10.00

(15min)

Chief of the IMAC AF RF

Report : Methods for detection and search facilities of mines and explosive devices and these methods are used during the demining tasks in the Russian Federation

10.00–10.10

(10 min)

Deputy chief of the Central Scientific Research Institute of Engineering Troops of Russian Defense Ministry

Report: the most significant projects in 2015, the existing procedure for obtaining accreditations and license for the training and production work for HD

10.10–10.20

(10 min)

Representative of Geneva International Center for Humanitarian Demining

Report: The international system to assist persons injured by mines and other munitions.

10.20–10.30

(10 min)

Representative of the International Committee of the Red cross

Debates

10.30–10.45

(15min)

Conference participants

Coffee brake

10.45–11.00

(15min)

Representatives of the IMAC AF RF

Conference № 2 (humanitarian demining)

Report: the experience of the AF of China in the preparation of national and foreign experts to carry out tasks for HD

11.00–11.15

(15min)

Representatives of the People’s Liberation Army

Report: experience of the Russian emergency ministry in performing HD tasks in the territories of other countries, trainingapproaches

11.15–11.30

(15min)

Representatives EMES Russia

Report: the experience of the company Emercom demining to conduct HD operations and particulars in realizing of the demining tasks.

11.30–11.40

(10 min)

Representatives of the ZAO EMERCOM Demining

Report: the results of the company in 2014 for HD, complication of the especial tasks.

11.40–12.00

(10 min)

Representatives of the LLC Alpha Expedition Demining

Report: the need of creation of the authorities for Humanitarian Demining

12.00–12.10

(10 min)

Chief of the CEO Engineers office

Debates

12.10–12.25

(15min)

Conference participants

Brake

12.25–12.40

(15 min)

Representatives of the IMAC AF RF

Conference № 3 (counter improvised explosive device )

Report: national experience of training specialists in countering the usage of IEDby terrorist in India

12.40–12.55

(15min)

Representative of the AF of India

Report: the threat of the usage of IED by terrorist on the territory of the Russian Federation. Main features of realization of the disposal.

12.55–13.10

(15min)

Representative FSB RF

Report: analysis of improvised explosive devices on the territory of the Russian Federation.

13.10–13.25

(15min)

Representative of the investigation committee

Report: experience of the MIA of Russia in opposing the usage of improvised explosive devices during the combat missions in the North Caucasus region of the Russian Federation.

13.25–13.40

(15min)

Representative of the IMR

Debates

13.40–13.50

(10min)

Conference participants

Dinner

13.50–15.10

(1 h. 20 min)

Representatives of the IMAC AF RF

Conference № 4 (theexperienceof the deactivation of air bombs )

Report: experience of the deactivation of air bombs in Vietnam anвthe main features of specialists training

15.10–15.25

(15min)

Representative of AF of Vietnam

Report:the experience of the Russian Emergencies Ministry in the tasks for disposal of bombs and landmines, specialists training.

15.25–15.40

(15min)

Representatives EMES Russia

Reports of the representatives of the foreign armies

15.40–16.00

(20min)

Representatives of the foreign armies

Debates

16.00-16.15

(15min)

Conference participants

Conclusion

16.15 – 16.25

(10min)

Conference participants

Next day agenda

16.25 – 16.30

(5 min)

Representativeof CEO AF RF

Transfer to hotel

16.30 – 19.00

(2 h 30 min)

Conference participants

Supper

19.00 – 20.00

(1 h)

RepresentativeofCEOAFRF, Representativeof IMAC AF RF

IIStage. 30 June 2015

Practical part

Breakfast

8.00 – 9.00

(1 h.)

Representatives of the IMAC AF RF, Representativeof CEO AF RF

Transfer to the IMAC AF RF

09.00–10.00

(1 h)

Representatives of the IMAC AF RF

Review of the objects and training facilities of the center in the town number 6 in Nakhabino

10.00–10.30

(30 min)

Colonel Mikhaylik The head of the IMAC AF RF

Review the search tools, personal protective equipment and deactivation of IEDs used by experts of the Russian Interior Ministry and Investigative Committee of Russia

10.30–11.30

(1 h)

RepresentativesoftheMI, FSS, ICRF,MES of Russian Federation.

Conference participants

Brake

11.30–11.45

(15 min)

Representatives of the IMAC AF RF, Representativeof CEO AF RF

Transfer to Inzhenerniy -1 center

11.45–12.15

(30 min)

Representatives of the IMAC AF RF

Review the seach tools , personal protective equipment, neutralization of ED used by engineering units of the Armed Forces of the Russian Federation , including

12.15–14.00

(1h 45 min)

Chief of CEO AF RF

Showing four training locations:

Training point number 1

Review the supper equipment, mines search tools and UXOs, IMPS, PIPL, INVU 3M, MBI-P

Subsurface radars and ground penetrating radar , tools which are used in HD and clearing the area from explosive ordnance. etc., diving equipment.

12.15–12.50

(35min)

Representatives of the CSRI of the Ministry of Defence

Training point number 2

Showing movements of movable group of the mine clearance multifunction mobile complex MICR , static position MRTK Uran, areas of military demining, HD with the usage of MRTK-R 6, and dron of the helicopter type.

12.50-13.25

(35 min)

Representatives of the CSRI of the Ministry of Defence

Training point number 3

Review: mechanical and explosive trawling equipment (IMR 3, BMR 3, UR 77 etc.) the application of countermeasures radio controlled improvised explosion devices

13.25–14.00

(35min)

Representatives of the CSRI of the Ministry of Defence

Breakfast

14.00–15.30

(1 h. 30 min)

Representatives of the IMAC AF RF, Representativeof CEO AF RF

Training point number 4

Review of the the place with mine detective dogs, demonstation of common and special MDS

15.30- 15.45

(15 min)

15.45 - 16.00

(15 min)

Representatives of the IMAC AF RF

Transfer to educational corps

16.00–16.15

(15min)

Representatives of the IMAC AF RF

Souvenir exchange

16.15–16.30

(30 min)

Representatives of the IMAC AF RF, Representativeof CEO AF RF

Conclusion

16.30–16.40

(10 min)

Chief of the Engineering troops of the AF of the RF

Transfer to the dinner place

16.40–17.00

(20 min)

Representatives of the IMAC AF RF

Officialsupper on behalf of the Chief of Engineering troops of the AF of the RF

17.00–19.00

(2 h. 30 min)

Representatives of the IMAC AF RF,
Representativeof CEO AF RF

Transfer to hotel

19.00 – 20.00

Representatives of the IMAC AF RF

Third day. 1 July 2015

Cultural program

Breakfast

8.00 – 9.00

Representatives of the IMAC AF RF, Representative of CEO AF RF

Cultural program on a separate plan

9.00–13.00

(4h.)

Representatives of the IMAC AF RF, Representative of CEO AF RF

Breakfast

13.00–14.00

(1 h.)

Representatives of the IMAC AF RF, Representative of CEO AF RF

Departure

14.00–24.00

Representatives of the IMAC AF RF, Representative of CEO AF RF

ServerCode=node1 isCompatibilityMode=false